Przedpołudniowa porcja histerii.

Czyli wywiad z Jimem Rickardsem o tym, co może pierdyknąć i dlaczego to coś będzie bardzo duże.

Zliteralizowany wywiad tu, o. Niektóre wykresy są lekko tendencyjne [miejcie baczenie na przeciwdziedzinę i jej skalowanie], ale więcej grzechów – oczywiście poza posądzeniem o reklamę „Śmierci pieniądza” – nie dostrzeżono.

4 thoughts on “Przedpołudniowa porcja histerii.

  1. My też mamy swojego Rybińskiego który od dekady co najmniej wieszczy. Jak się co chwila będzie powtarzać, że katastrofa nadchodzi to kiedyś się w końcu trafi. Statystyka.

    Polubienie

  2. U Rybińskiego i wielu innych szwankuje po prostu [tylko albo aż] timing, bo fundamenty to niedługo się do Australii przegryzą. Niewiele po prostu było w historii [if any] systemów o podobnym stopniu złożoności, stąd i przewidywalnie rozmieścić katastrofę w czasie jest dość poważnym problemem.

    Polubienie

  3. anyway, myslę, że przesadza z tymi 25 latami zapaści, wydaje mi się, że internet, globalizacja i zwiazane z tym synergie powodują, że różne rzeczy dzieją się znacznie szybciej równiez problemy rozwiązują się szybciej aczkolwiek kierunek jest dla mnie nieprzewidywalny.

    (czasami żałuję, że nie nauczyłem się kłaść cegieł czy naprawiać silników – jak się cofniemy w rozwoju to komu sprzedam swoje skille network engineera :/)

    Polubienie

  4. Wiem tylko tyle, że taki czy inny okres rozplątywania bajzlu zależał będzie w dużej mierze od przedsięwziętych środków. Z patologiczną gospodarką można żyć parędziesiąt lat i dłużej, prezydent może też zaspać i zupełnie niechcący puścić to na żywioł. Wiele zależy też chociażby od stabilności waluty… zbyt wiele zmiennych na szacowanie pory krachu, a co dopiero mówić o czasie trwania detoksu.

    Co do skilla… cóż, pozostaje mieć nadzieję, że reset nie zbiegnie się w czasie z wojną, ebolą i jakimś słonecznym EMP!em, bo wtedy największym skillem będzie zwyczajny fart 🙂

    Polubienie

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s