.

Glikogen czyta glukozie definicję substancji pomagających w przetwarzaniu w świetle ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia [Dz.U. z 2001r., nr 63, poz. 364]:

– Posłuchaj – mówi z przejęciem. – „Substancje pomagające w przetwarzaniu to substancje, które nie są same spożywane jako składniki żywności, celowo stosowane w przetwarzaniu surowców, żywności lub ich składników dla osiągnięcia zamierzonego celu w procesie produkcji, które mogą spowodować niezamierzone, lecz technicznie nieuniknione występowanie ich pozostałości lub ich pochodnych w procesie końcowym, które nie zagrażają zdrowiu oraz nie wywierają wpływu technologicznego na gotowy produkt”!
– Mów do mnie krótkimi zdaniami – krzywi się glukoza. – Ja jestem prosty cukier.

Jedna myśl w temacie “.

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s